FAQ
Hem FAQ

Vanliga Frågor

Här hittar ni förhoppningsvis svar på de vanligaste frågorna. Undrar ni över något annat eller har tankar om något, så kontakta oss gärna via kontaktsidans formulär.

Mvh: Supporten

När du lägger ett *Bud* så bjuder du hela ditt angivna belopp på en gång . Men för att hjälpa dig med att få varan till bästa möjliga pris, så har vi ett automatiserat budgivningssystem, *Maxbud*. Ange det maximala beloppet som du är villig till att betala för varan, systemet börjar då med att lägga lägsta möjliga bud, för att sedan öka det ända upp till ditt angivna maxbelopp. På detta vis så behöver du inte manuellt lägga bud och du får varan till lägsta priset ända upp till ditt angivna maxbelopp.
På sidan *Mitt Konto* hittar du fliken *Bud / Budhistorik* där du kan se pågående auktioners högsta bud samt vad du har bjudet som högst på dessa objekt. Har du högsta bud när auktionen avslutas och du har nått över det eventuellt satta reservationspriset så får du ett mail om att du vunnit budgivningen. Du kontaktar då säljaren och ni gör upp affären er emellan.

Om du hade det hösta budet när auktionen avslutades men inte nådde upp till det satta reservationspriset så kan du se auktionen i din lista Bud / Budhistorik med markeringen *Reservationspris Ej Uppnått*.

När du lägger ett direkt *Bud* med en fast summa och den summan är lägre än objektets reservationspris så dyker det upp ett meddelande om detta när du lagt budet.

Denna funktionen finns inte om du använder dig av *Max Bud* Då visar det sig istället efter avslutad auktion om ditt lagda maxbud nådde upp till det eventuellt satta reservationspriset eller ej.
Nej, att lägga in en auktion kostar i dagens läge ingenting. Klicka bara på gratisalternativet när du lägger in auktionen. Skulle det mot förmodan ändras så kommer även ett extra betalningsalternativ då att visas.

Då vi inte är inblandade i betalningstransaktionen mellan säljare och köpare så tar vi heller ingen provisionsavgift.
Skapa ett konto på webbsidan.

Välj om du vill sälja till fastpris (om den möjligheten ges) eller auktion. Du sätter ett utropspris och objektet går till högstbjudande när annonsen gått ut. Ange även om fraktkostnad ingår eller om det tillkommer som extra. Du kan även ange ett reservationspris, når lagda bud inte upp till detta beloppet så behåller du varan och kan auktionera ut den igen om du vill.

I det nuvarande gratisalternativet så kan du ladda upp max. 4 bilder och placera auktionen i max. 2 olika kategorier. Ladda gärna upp minst 2 bilder vilket då triggar funktionen att de blir klickbara och kan förstoras.

Så fort en auktion avslutats så får du och köparen ett meddelande med kontaktuppgifter till varandra. På era kontosidor kan ni även se alla detaljer om den aktuella auktionen. När köparen har betalat varan så skickar du den enligt er överenskommelse.

Lämna omdömen om varandra som hjälper andra att bilda sig en uppfattning.

I en auktion sätter du ett utropspris på ditt objekt och säljer det till högstbjudande. På så vis får du alltid ut det högsta möjliga priset för ditt objekt, eftersom priset bestäms av efterfrågan. Du kan även ange ett reservationspris, når lagda bud inte upp till detta beloppet så behåller du varan och kan auktionera ut den igen om du vill. Auktionen avslutas när tiden gått ut.
Vi tror det bästa om våra användare och därför börjar alla på max antal stjärnor. När du sedan lämnar feedback , och inte var speciellt nöjd, så har du möjligheten att minska den positiva feedbacken som säljaren redan har. Om du bara har stjärnan till vänster ifylld så ger du användaren 1 stjärna, vilket då kommer att minska dennes totala mängd stjärnor som visas.
Som köpare har man rätt till en vara som överensstämmer med vad som utlovats på förhand. Har du som säljare levererat detta är du inte skyldig att godta ett återköp. Ta kontakt med köparen och ta reda på vad köparen inte är nöjd med. För en dialog med köparen och kom fram till en gemensam lösning som passar båda.

Biddo.se tillhandahåller bara utrymmet för annonsen och kan tyvärr inte hjälpa er. Skulle ni trots allt inte komma överens så får ni vända er till berörda myndigheter med detta.

På Postnords webbsida så kan du enkelt räkna ut vad frakten kommer att kosta. https://www.postnord.se/skicka-forsandelser

Du kan även skicka paket och lite större saker med Bussgods. https://www.bussgods.se/

Du kan redigera din annons genom att logga in på ditt konto och därefter välja *Mina Annonser*. Klicka på annonsen du vill redigera så får du i högerkant av skärmen fram en redigerings icon.

Observera att vid en redigering så återställs auktionstiden till standardinställningen igen, glöm därför inte att ändra den till din tidigare valda tid i samband med redigeringen.

Detta gäller dock inte om du har fått bud på ditt objekt. Auktionstid och priser kan då ej längre ändras.

Så länge som du inte har fått något bud på ditt objekt så kan du logga in på ditt konto, gå till mina annonser och sedan välja annonsen i fråga. När du fått fram din annons så ser du en soptunna i högerkant av bildskärmen. Klickar du på den så raderar du din auktion.

Har du däremot fått bud på ditt objekt så kan du inte längre radera auktionen.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Registrera dig för att få de senaste uppdateringarna och erbjudanden.