Take That

Take That är ett brittiskt pojkband från Manchester i England.
De hade sin storhetstid under första halvan av 1990-talet, men våren 2006 gav sig bandet ut på turné igen, dock utan Robbie Williams.


Take Thats historia börjar 1990 då producenten Nigel Martin-Smith ville skapa Storbritanniens svar på New Kids on the Block, som rönte en fenomenal framgång i USA. Samtidigt hade Gary Barlow hyrt den professionelle fotografen Michael Braham som visade sig vara en gammal vän till Martin-Smith, och som kände till hans planer att bilda ett pojkband. Braham gav Martin-Smiths privata mobiltelefonnummer till Barlow och Martin-Smith var imponerad av Barlows låtskrivande och sa att han skulle överväga honom till sin grupp.

Howard Donald provsjöng, men då han redan hade fyllt 22 tyckte de först att han var lite för gammal för ett pojkband men hans talang lyste igenom och han fick en plats i gruppen. Donald rekommenderade då en dansare vid namn Jason Orange. Mark Owen och Robbie Williams möttes på auditiondagen och fick också var sin plats i gruppen.

Nigel Martin-Smith ville ursprungligen kalla gruppen Kick It, men inte en enda medlem i gruppen gillade detta namn och Take That valdes så småningom